Alle informatie over kosjer slachten in Nederland

Daniël Ritsma op BBC World Service
Klik hier voor een link naar BBC’s World service, waarin o.a. NIK-bestuurder Daniël Ritsma en Esther Ouwehand van de PvdD aan het woord komen. Het geluidsfragment over het onderwerp ritueel slachten begint vanaf 27’24”.
 
Ronnie Eisenmann: Wij kunnen de komende jaren niet koosjer slachten
Klik hier voor een link naar een beeldfragment op het NOS-journaal en hier voor een geluidsfragment op het NOS Radio journaal waarin NIHS-voorzitter Ronnie Eisenmann reageert op het amendemant-Van Veldhoven van D66, PvdA, VVD en GL.
 
Debat woensdagavond 22 juni
Klik hier voor het debat in de Tweede Kamer op 21/22 juni j.l.
De uiteindelijke stemming over dit onderwerp vindt plaats op dinsdag 28 juni.
 
Ronnie Eisenmann in debat met Karen Soeters op “Uitgesproken EO”
Klik hier voor een link naar de uitzending van Uitgesproken EO van dinsdag 21 juni, waarin Ronnie Eisenmann, voorzitter van de Joodse Gemeente Amsterdam, het debat aangaat met Karen Soeters van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. In de luttele minuten dat het debat duurt, wordt duidelijk dat de PvdD niet bereid is om daadwerkelijke verbeteringen aan het dierenwelzijn aan te brengen en halsstarrig voor blijft kiezen om het probleem naar het buitenland te verschuiven, waar geen toezicht is van Nederlandse veterinairen.

CIDI-Jongerenorganisatie op Radio FunX
Joël Serphos, voorzitter van CiJO was woensdagochtend te gast bij jongerenzender FunX. Hij sprak daar o.a. over de kosjere slacht en de weerslag daarvan op veel Joode jongeren in Nederland. Joël sprak op uitnodiging van de Tweede Kamer ook tijdens het rondetafelgesprek van 16 juni j.l. nadat CiJO, IJAR, M&N, JPIG en Jong-LJG een brief hadden gestuurd aan de kamerleden. Klik hier om de uitzending op FunX te beluisteren.

Opnamen rondetafelgesprek 16 juni 
Voor de toespraak van Opperrabbijn Lord Sacks, klik hier (met dank aan CidiTv). Wij hopen binnenkort ook beelden van de overige sprekers beschikbaar te hebben.

Het fabeltje van bedwelmd slachten: Marianne Thieme en dierenwelzijn

***Let op: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren***

Frits Bolkestein in Nieuwsuur 20-5-11 (vanaf 23″15′)

 

Hieronder beelden van het “bedwelmd” slachten waartoe de initiatiefwet-Thieme de Joodse gemeenschap zou willen verplichten.

***Let op: de volgende beelden kunnen als schokkend worden ervaren***